U2be … a band with a (hi)story

“U2be - The Belgian U2 Experience" is één van de meest authentieke en professioneel gebrachte U2 tributes van Europa. Een band met internationale allure, gefundeerd op jarenlange voorbereiding en ervaring. Een "must see" voor iedere U2 fan !

Tribute band U2be is ontstaan in 2016, nadat eerder dat jaar “CU2PLAY – The Belgian Tribute to Coldplay & U2” frontman Sander Deroo om het leven kwam bij een arbeidsongeval. De band bouwde sinds 2011 een stevige reputatie op als tribute band met optredens over heel Vlaanderen, Wallonië en Nederland. Na dit tragische verlies beslisten de bandleden om samen te blijven muziek maken en enkel verder te gaan met de U2 tribute en onder een andere naam te werken: U2be. Een nieuw project en een korte en krachtige verwijzing naar U2 en België.

Na een op alle vlakken moeilijke zoektocht werd een geschikte zanger gevonden voor de nieuwe band. In 2016 hebben de bandleden de tijd genomen om de act te perfectioneren en podiumklaar te maken richting 2017.

De bandleden

Nick als Bono

Zanger


Nick

Nick heeft ondertussen al meer dan 25 jaar podiumervaring als zanger. Eerst met ‘GIN’ (de groep met zijn broer en zus), later ook met de coverbands ‘Sugar Mama’ en ‘Chapter3’ waar hij trouwens samen met Franky van ‘U2be’ in speelde. Nick is tevens de leadzanger bij de funk-coverband ‘F-RENT’ en zingt ook solo of als gastartiest. De voorbije jaren was Nick ook in enkele televisieprogramma’s te zien oa, X-factor, de provincieshow met Peter Van de Veire, maar vooral zijn passage in het team van Jasper Steverlinck in The Voice van Vlaanderen mocht gezien worden. In “the battles” bracht hij er het prachtige I Still haven’t found what I’m looking for van U2.


Favoriete U2 nummers...

The fly, Gloria, Invisible

Franky als The Edge

Gitaar


Franky

Franky is en wat men noemt “autodidact” op muzikaal vlak. Hij startte pas op gitaar toen hij 18 jaar was, maar heeft ondertussen meer dan 20 jaar podiumervaring. Het gebrek aan technische scholing maakt hij goed door urenlange zelfstudie en repetitie. Als stichter van de band wilde hij (na 20 jaar in diverse coverbands) vooral “eens iets doen waarin we vrij uniek zijn” en ons hierdoor van de ontelbare andere bands kunnen onderscheiden. Het tot in detail opbouwen van de zeer typerende (vooral) U2 gitaarklank gewapend met een effectprocessor en een 5-tal gitaren was/is een grote uitdaging… maar wel eentje waar hij urenlang “knutsel”plezier aan beleefd heeft : trial and error en dan met opgeheven hoofd naar het repetitielokaal en het podium.


Favoriete U2 nummers...

The Fly, Even better than the real thing, Bullet the blue sky

Geert als Adam Clayton

Basgitaar


Geert

Geert begint zijn muzikaal verhaal op 12-jarige leeftijd met een gitaar. Al heel vlug daalt zijn aandacht af naar de laagste regionen en 2 jaar later ruilt hij de gitaar voor een bas. Enkele jaren later volgt hij muziekles met instrumentenkeuze orgel en piano. Meer dan 30 jaar lang waren bijgevolg keyboards prioritair in verschillende bands, van 2 tot 9-koppig. Maar basgitaar bleef zijn eerste liefde en is nooit helemaal weggeweest. Toen hij in 2011 bij toeval een advertentie zag waarbij een bassist werd gezocht voor een tributeband rond U2 (aanvankelijk ook nog Coldplay) hoefde hij niet verder overtuigd te worden.


Favoriete U2 nummers...

New Year's Day, The Unforgetable Fire, Vertigo

Marnix als Larry Mullen Jr.

Drum


Marnix

Marnix is de “hitman” van de band, met een klassieke muzikale scholing als achtergrond met piano en altviool als basisinstrumenten, koos hij toch voor zijn liefde voor de drum met Phil Collins als inspiratie. Hij was drummer in verschillende bands en projecten. Gefascineerd door de muzikale eigenheid van U2 had hij al lange tijd ambitie om deel uit te maken van een U2 tribute. De eensgezindheid in de band om zowel voor klank, muzikaliteit en performance de hoogste eisen te stellen, zetten de lat op zeer hoog niveau.


Favoriete U2 nummers...

With Or Without You, Elevation