De band

"U2be - The Belgian U2 Experience" is het voorbije decennium uitgegroeid tot één van de meest authentieke en gewaardeerde U2 Tribute Bands in Europa. Een band met internationale allure, gefundeerd op jarenlange voorbereiding en ervaring. Een "must see" voor iedere U2 fan!

De band is eind 2011 opgericht door gitarist Franky Aneca en bestaat uit semi-professionele muzikanten uit West- & Oost-Vlaanderen. De eerste concerten volgden in 2012 en ze hebben de voorbije 10 jaar een mooi “palmares” bijeen gespeeld in België, Nederland en Frankrijk.

Bono (Nick Beernaert)

Nick Beernaert-Bono

Nick heeft ondertussen al meer dan 25 jaar podiumervaring als zanger. Eerst met ‘GIN’ (de groep met zijn broer en zus), later met de coverbands ‘Sugar Mama’ en ‘Chapter3’ waarin hij trouwens samen met Franky van ‘U2be’ speelde. Nick is tevens de leadzanger bij de funk-coverband ‘F-RENT’ en zingt eveneens solo of als gastartiest. De voorbije jaren was hij bovendien in enkele televisieprogramma’s te zien, o.a. X-factor, de provincieshow met Peter Van de Veire, maar vooral zijn passage bij het team van Jasper Steverlinck in The Voice van Vlaanderen mocht gezien worden. In 'the battles' bracht hij er het prachtige 'I Still haven’t found what I’m looking for' van U2.

Favoriete U2 nummers...
The fly, Gloria, Invisible

The Edge (Franky Aneca)

Franky Aneca-The Edge

Franky is en wat men noemt “autodidact” op muzikaal vlak. Hij startte pas op gitaar toen hij 18 jaar was, maar heeft ondertussen meer dan 20 jaar podiumervaring. Het gebrek aan technische scholing maakt hij goed door urenlange zelfstudie en repetitie. Als stichter van de band wilde hij (na 20 jaar in diverse coverbands) vooral “eens iets doen waarin we vrij uniek zijn” en ons hierdoor van de ontelbare andere bands kunnen onderscheiden. Het tot in detail opbouwen van de zeer typerende (vooral) U2 gitaarklank gewapend met een effectprocessor en een 5-tal gitaren was/is een grote uitdaging… maar wel eentje waar hij urenlang “knutsel”plezier aan beleefd heeft: trial and error en dan met opgeheven hoofd naar het repetitielokaal en het podium.

Favoriete U2 nummers...
The Fly, Even better than the real thing, Bullet the blue sky

Adam Clayton (Geert Van Renterghem)

Geert Van Renterghem-Adam Clayton

Geert begint zijn muzikaal verhaal op 12-jarige leeftijd met een gitaar. Al heel vlug daalt zijn aandacht af naar de laagste regionen en ruilt hij de gitaar voor een bas. Enkele jaren later volgt hij muziekles met instrumentenkeuze orgel en piano. Meer dan 30 jaar lang waren keyboards prioritair in verschillende bands, van 2 tot 9-koppig. Maar basgitaar bleef zijn eerste liefde en is nooit helemaal weggeweest. Toen hij in 2011 bij toeval een advertentie zag waarbij een bassist werd gezocht voor een tributeband rond U2 (aanvankelijk ook nog Coldplay) hoefde hij niet verder overtuigd te worden.

Favoriete U2 nummers...
New Year's Day, The Unforgetable Fire, Vertigo

Larry Mullen Jr. (Mathieu Vandevoorde)

Mathieu Vandevoorde-Larry Mullen Jr.

Mathieu is de 'rolling thunder' van de band. Begonnen op dashdozen en als zoon van een variété-muzikant stond hij reeds als 12-jarige op Trammelant in De Haan. Vele privé- en muzieklessen later werd hij de drummer van vele verschillende Brugse bands en geeft hij zelf ook drumles. Hij kan heel wat verschillende genres drummen, maar voelt zich het best bij rock-en popmuziek. De muziek uit de jaren 80 speelt hij het liefst. Hij twijfelde geen seconde om aan de auditie van U2be deel te nemen. Zo werd hij de nieuwe Larry Mullen Jr van de band.

Favoriete U2 nummers...:
Who's gonna ride your wild horses, Acrobat en Pride